110 dyreunger i safariparken

110 dyreunger i safariparken

Det summer af nyt liv i dyreriget i Knuthenborg Safaripark. Og selvom tidspunktet næppe kommer som nogen overraskelse, så er der faktisk en ganske god grund til den velkoordinerede fællesbarsel.

År efter år vælter det frem med dyreunger i foråret, og denne sæson er ingen undtagelse i Knuthenborg Safaripark. Omtrent 110 små nye vilddyr er ude og sondere terrænet i denne tid.

Naturen er nemlig sådan indrettet, at de fleste vilde dyr får unger på samme tid. Men hvad, der kan virke som et ubetydeligt tilfælde, har faktisk en ganske genial forklaring.

SE DEN SØDE VIDEO MED DYREUNGERNE HER

”Foråret er en slags kollektiv fredsperiode i dyreriget. Når dyrene er optagede af deres unger, indstiller de jagten på hinanden. På den måde er der større chance for overlevelse for alle, når vilde dyr får deres unger samtidig,” forklarer Knuthenborg Safariparks zoolog Rasmus Nielsen.

Det er især de 64 gedekid, der udgør en god portion af de cirka 110 dyrebørn. Men derudover har det også været et særligt frugtbart år for bisonerne, som har hele 11 kalve. Derudover har der været familieforøgelse hos de arktiske ulve, lamaerne, kænguruerne, bavianerne, zebraerne, ponyerne, æslerne, gnuerne, yakokserne og mange flere.

Optimale forhold

”Dertil kommer selvfølgelig de klimatiske fordele ved at yngle lige nu i denne del af verden. Der er masser af højt græs og bevoksning, som ungerne kan gemme sig i, og vejret er mildt. Det er simpelthen de mest optimale forhold for en sårbar lille unge at finde fodfæste i, indtil de er store nok til at klare sig selv” siger Rasmus Nielsen.

Selvom mange af de eksotiske dyrs brunstcyklus tilpasser sig det danske klima, så er der også enkelte andre, hvis cyklus er mere tilfældig, fordi de er mindre afhængige af grønne skjulesteder og en bestemt føde. Det er for eksempel derfor, man for også for tiden kan se et halvstort zebraføl, som stammer fra november måned.

”Det er fantastisk dejligt, at der kommer så mange på én gang… for alle andre end mig, der skal holde styr på registreringen af dem alle sammen,” siger Rasmus Nielsen med et grin.

Scroll for at se mere