9.-10.klasse

Gør Knuthenborg til en del af undervisningen!

Kombinér jeres undervisning med et undervisningsforløb i Knuthenborg. Det er oplagt at vælge biologien, men hvad med at gøre det tværfagligt sammen med et andet fag som dansk, billedkunst eller matematik? Mulighederne er mange!

Undervisningen i Knuthenborg gør eleverne nysgerrige. Eleverne lærer at stille spørgsmålstegn ved verden omkring dem. Hvorfor har vi zoologiske haver? Hvorfor skal vi passe på dyrene og naturen?
Ved at dykke ned i de enkelte dyr og dyregrupper lærer eleverne at perspektivere biologien til omverden. De får mulighed for at tage stilling i debatterne om dyr i fangeskab, aflivning af dyr og avlsarbejdet mellem de forskellige zoologiske haver. Vi undersøger dyrene og prøver at finde ud af hvordan de enkelte dyr har tilpasset sig deres liv i naturen. Vi kommer helt tæt på!

Undervisningen tager udgangspunkt i Fælles Mål med afsæt i flere af kompetencemålene. 

Undervisningen er delt op i grundforløb og fagtemaer. Grundforløbene er selvstændige undervisningslektioner, som alle foregår i Knuthenborg. Man kan vælge at lade et grundforløb stå alene, eller man kan med fordel kombinere det med et eller flere af fagtemaerne. Fagtemaerne er ekstra emner, man kan fordybe sig i i forlængelse af grundforløbet. 

F.eks.: Grundforløbet Næsehorn kombineret med fagtemaerne Truede dyr og Tilpasning. 
Undervisningen tager udgangspunkt i næsehornet. Ved at vælge de to fagtemaer kan man arbejde i dybden med dyrs tilpasningsevne og truede dyr generelt samt med næsehornet i fokus.

Fagtemaerne kan foregå i Knuthenborg, men vi kommer også gerne ud til jer! Grundforløbene kan bruges alene eller som introduktion til/afslutning af et forløb i skolen. Måske som en del af en temauge?! 
I flere af grundforløbene er der lagt op til tværfaglige projekter med bl.a. billedkunst og dansk. Bevægelse indgår som en naturlig del af undervisningen og bruges til at fremme elevernes læring.

Klik på de enkelte faneblade for at læse mere om grundforløbene og fagtemaer.

Kontakt os gerne hvis der er spørgsmål.

Scroll for at se mere