Patagotitan mayorum

Patagotitan mayorum

[Pata-goti-tan majo-rum]

Det største dyr der nogensinde har gået på landjorden! Tilbage i 2008 fandt en bonde i den argentinske region, Patagonien, en lårbensknogle som viste sig at være fra en ung langhals (Sauropod) med en længde omkring 37 meter og en vægt på ca. 69 tons! Det var dog en type man ikke havde set før, og denne nye art blev døbt Patagotitan mayorum. Dyret kunne sandsynligvis blive endnu større med alderen, og modellen i Dinosaurskoven er da også hele 47 meter lang, hvilket gør den til verdens største!

”Man ved, at reptiler principielt aldrig stopper med at vokse og kun bliver større og større, jo ældre de bliver. Så det er slet ikke usandsynligt med et voksent eksemplar af Patagotitan mayorum på 47 meter,” forklarer direktør og ejer Christoffer Knuth.

Man ved endnu ikke meget om arten, der levede i Sen Kridt for 95-101 mill. år siden. Den blev fundet i et område som på den tid var dækket af skov, hvilket passer med at den i lighed med andre langhalse var planteæder...og husk på at den kom ud af et æg, ikke meget større end et strudseæg!

Facts

Gewicht:
69.000
kg

Bedroht?

Nicht BedrohtAusgestorben
16

Wo?

Wo im Welt?

Dinosaurskoven

Scroll and see more