Færdsel

På dyrenes præmisser

Al færdsel i parken foregår på dyrenes præmisser. I får den bedste oplevelse ved at omgås dem stille og roligt. I færdes på eget ansvar i Knuthenborg, både personligt og materielt. I kan komme rundt i jeres bil eller bus, på motorcykel eller cykel - eller du kan nyde parken til fods. Du skal dog være opmærksom på, at afstandene er store: Der er 23km veje i safariparken!

Kørselshastigheden er maks. 30 km/t overalt i safariparken. I Tiger- og Ulveskov dog maks. 10 km/t.
Hold tilbage for dyrene og vær opmærksom på unger og liggende dyr – kør derfor kun på vejene.

Fodring af dyrene er forbudt!
Dyrepasserne fodrer dyrene hver dag og sikrer at dyrene får præcis den type og mængde foder, som de har brug for. Andet eller mere foder kan gøre dyrene syge - derfor er det ikke tilladt for gæsterne at fodre vores dyr! 
Hver dag i sæsonen kan du følge vores spændende fodringer af dyrene og få masser af viden. Se fodringsprogrammet her.

I de af dyrenes områder hvor udstigning er tilladt gælder følgende:

  • Rygning forbudt.
  • Børn under 15 år skal være ledsaget og under opsyn af voksne.
  • Din bil skal til alle tider være under opsyn.
  • Hunde skal naturligvis blive i bilen.
  • Rør gerne ved dyrene, dog ikke kamelerne.
  • Respektér hvis dyrene trækker væk eller holder sig på afstand.
  • Dyr med unger kan være afvisende, dette gælder f.eks. vandbøflerne.
  • Hav respekt for dyrene og undlad at nærme dig fra en uventet vinkel, f.eks. bagfra, så de bliver overraskede.

I områder med andre farlige dyr 
I områder med farlige dyr (bl.a. Ulveskoven, Tigerskoven, Savannen, Dyrehaven og Egebæksletten) er udstigning ikke tilladt. I porten modtager I et sikkerhedsark med disse områder markeret.
I Tigerskoven og Ulveskoven er det desuden ikke tilladt at køre med biler med blødt tag. 
Motorcykler har ikke adgang i områder med farlige dyr.

Stativer, bagage og cykler monteret på bilen
Stativer til f.eks. cykler, barnevogn, kajak o.l. må ikke være monteret på bilen ved kørsel i Tigerskoven. Det er desværre ikke nok, blot at afmontere cyklen - også stativet skal af. Dette gælder for stativer monteret på både anhængertræk og tag. Dette skyldes at tigrene kan finde disse stativer meget spændende...! Tagbokse af hård plast er som udgangspunkt velkomne, medmindre personalet på dagen vurderer det anderledes. Vi håber på jeres forståelse herfor - det gælder jeres sikkerhed.

Gratis parkering og masser af plads
Der er mange gode oplevelser udenfor bilen, så parkér på en af de tre store P-pladser ved hhv. Limpopoland, Abeskoven eller Dinosaurskoven. Medbringer I campingvogn, kan den med fordel parkeres ved Limpopoland, mens I kører rundt og nyder dyrene. I nærheden af alle tre parkeringspladser findes der udendørs spisefaciliteter med borde og bænke for medbragt mad. Husk at du ikke må spise eller drikke i dyrenes områder.

Må jeg tage min hund med i knuthenborg Safaripark?
Ja, hunde er velkomne. De skal altid blive i bilen med lukkede vinduer, når I færdes i dyrenes områder. I Ulveskoven og Tigerskoven må hunden ikke være med i bilen, men skal placers ved "hundeparkeringen" udenfor disse anlæg under eget ansvar. Der er etableret skyggetag her. Udenfor dyrenes områder skal hunden altid føres i snor og efterladenskaber skal naturligvis fjernes. Hunden er også velkommen i Limpopoland, så længe den er i snor. 
OBS: Husk aldrig at efterlade hunden i en varm bil! 

Scroll for at se mere