Handicappede

Vores oplevelser er for alle!

I Knuthenborg Safaripark er der gode forhold for både handicappede og ældre. Alle kan på lige fod opleve det fantastiske nærvær til de vilde dyr og den smukke historiske park uden at skulle bekymre sig om trapper, dårligt underlag eller de sanitære forhold.

I selskab med dyrene
De store afrikanske, amerikanske og asiatiske dyr som næsehorn, giraf, bison og tiger opleves af sikkerhedsmæssige grunde altid fra bil.
Klappedyrene på Maglemer- og Bandholmmarken kommer meget ofte helt op på de asfalterede veje i parken, hvorfra man også som kørestolsbruger, har mulighed for at komme helt tæt på dem.
Gangstierne i de anlæg, som er beregnet for gående trafik, eksempelvis ved anlæg hos lemurer og kænguruer, er grusbelagte og kan benyttes af kørestolsbrugere. Der er gode adgangsforhold til et rigtig godt udsyn til bavianerne.

Sanitære forhold
I Limpopohuset findes handicaptoiletter. Huset er beliggende lige ved siden af den store parkeringsplads ved Limpopoland. Ved P-pladsen i Dinosaurskoven er der ligeledes et handicap-toilet.

Adgang for hjælpere
Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, kan du få én (maks. én) ledsager med i safariparken gratis. Det forudsætter dog, at du kan fremvise gyldigt ledsagerkort fra Dansk Handicaporganisation eller Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises ved billetkøb i porten.

Hjælpemidler
Ved henvendelse til Informationen i Limpopohuset, er det muligt at låne kørestole, så længe der er ledige stole. Kørestolsbrugerens sygesikringskort skal afleveres som sikkerhed i Informationen.

Informationscenter og spisesteder
I Knuthenborg Safaripark har handicappede let adgang til spisestederne. I Mombasa Grill og Bæverhalehuset, der er beliggende bagved Limpopohuset, er det nemt at færdes med kørestol. Her er der desuden kørestolsadgang til en dejlig glasoverdækket terrasse. En del af de frie spisepladser er placeret lige bag Limpopohuset i et flisebelagt atrium, hvor det også er nemt at færdes med kørestol.

Parkeringsmuligheder
Der er tre centrale parkeringspladser: Foran Limpopohuset med Informationen og legeområde, ved Abeskoven med bavianer og Lemuranlæg samt en parkeringsplads ved Dinosaurskoven. Parkering er gratis i hele safariparken - og her er masser af plads!

Scroll for at se mere