Hippoaden 2018

Hippoaden 2018

Sjællandsmesterskab og mange kilometer, der tilbagelægges på hesteryg

Lørdag den 16. juni øges antallet af dyr i Knuthenborg Safaripark betragteligt for en stund. Omkring 200 heste og deres ryttere deltager nemlig i distancestævnet Hippoaden.

Distanceridning er disciplinen, hvor man afprøver hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over længere distancer. Det drejer sig kort sagt om, at der skal rides en strækning, som kan være helt op til 160 kilometer. Ved Hippoaden er der klasser fra 12 til 80 km. Distanceridning skal gennemføres på hestens præmisser, derfor har blandt andet dyrlægekontrol en central funktion under ridtet, hvor formålet er, at komme i mål med en frisk hest. Desuden er distance en disciplin, som egner sig godt for både ung og gammel, og det er derfor ikke unormalt at aldersspændet mellem rytterne er på mellem 8 og 80 år.

Hippoaden har eksisteret siden 1986 og er Danmarks største distancestævne. Der er flere af arrangørerne, der har været med lige fra start, og i år afholdes stævnet d. 16 juni, hvor der er klasser på hhv. 12 km, 25 km, 40 km, 63 km og 83 km. Rytterne kommer ofte langvejsfra for at opleve den særlige stemning, der er. Start og mål foregår på den store plæne inde i selve parken, midt i mellem Limpopoland, Ulveskoven og girafferne på Savannen, mens ruterne går gennem parken, og rundt i lokalområdet, så ud over selve parken, opleves der både skov, kyst og de smukke lollandske marker.

I år skal sjællandsmesteren i Distance desuden kåres ved Hippoaden, så der er ekstra spænding og flotte præmier på spil i klassen på 83 km.

Scroll for at se mere