KNUTHENBORG FÅR ELEFANTER!

KNUTHENBORG FÅR ELEFANTER!

Så står det endelig fast! Fødevareminister Mogens Jensen har nu afgjort, at Knuthenborg Safaripark kan overtage de fire cirkuselefanter

Næste sommer kan Ramboline, Lara, Djungla og Jenny skifte tilværelsen i cirkus ud med livet i et åbent og moderne elefantanlæg, der minder om den afrikanske savanne her hos os i Knuthenborg Safaripark. 

Fødevareminister Mogens Jensen fortæller at ”Knuthenborg er kommet med et rigtig godt bud, som vil give fantastiske rammer for det gode elefantliv. Jeg har før sagt, at elefanter ikke hører til i hverken en stald eller en manege, og det glæder mig, at de fire elefanter inden længe frit vil kunne boltre sig i mudder eller tage en frisk gåtur i græsset”.

Vi kunne ikke være mere enige, og vi glæder os meget til at give de fire elefanter deres otium i parken.

Det nye elefantanlæg kommer til at give parkens gæster følelsen af at stå og kigge ud over den afrikanske busk- og skovsavanne. Elefanterne får mulighed for at bevæge sig frit på et område på 110.000-150.000 m2. De vil kunne plaske i vand, mudderbade, sandbade, græsse, spise grene og socialisere med hinanden, som hvis de var på den rigtige savanne i Afrika.

- Det bliver en kæmpe fornøjelse at byde vores fire nye bofæller indenfor. Der er ikke meget Afrika over livet som cirkuselefant, så vi glæder os til at hjælpe elefanterne til at genfinde deres sande natur, siger Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Det er et stort arbejde at bygge et så stort anlæg, der skal sikre elefanternes tarv på den mest naturlige måde. Byggearbejdet starter hurtigst muligt, og ifølge planen kan elefanterne flytte ind i deres nye hjem cirka otte måneder herefter. Både Dyrenes Beskyttelse og vi vil i samarbejde med Cirkus Arena og Cirkus Trapez sikre dyrenes velfærd indtil da.

- Det er så vigtigt for de fire elefanter, at de snart får de forhold, de fortjener. I Dyrenes Beskyttelse vil vi være med til at sikre gode forhold for dem i overgangsperioden, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Scroll for at se mere