Knuthenborg Safariparks største investering nogensinde: Udvider med over 30.000 kvadratmeter

Knuthenborg Safariparks største investering nogensinde: Udvider med over 30.000 kvadratmeter

OM DINOSAURSKOVEN:

  • 30.000 m2 stort areal inddelt i tre områder: Palæontologens base, Fortiddstien og Nutidsstien
  • I Dinosaurskoven finder du meget livagtige dinosaurer, ægte fossiler, store skeletter og dinosaurernes nulevende slægtninge emuerne
  • Dinosaurskoven er en oplevelse til fods og inkluderet i entréen

En millioninvestering baner vejen for en nyhed, der har været mere end 65 millioner år undervejs. Fra næste år kan man nemlig opleve dinosaurer i et kæmpe skovområde i Knuthenborg Safaripark. Dinosaurskoven er inkluderet i entréen!

Normalt forbinder man Knuthenborg Safaripark med eksotiske dyr, men fra 2018 kan man også opleve de for længst uddøde dyr dinosaurer.

”Dinosaurerne bruger vi til at lære om de dyr, vi har i dag. Ved at have dinosaurerne ved siden af nulevende dyr, kan man selv se forbindelsen mellem dyrene, der var engang og dyrene, der lever i dag. Vi ser altså på fortiden for at lære om fremtiden,” fortæller Knuthenborg Safariparks ejer Christoffer Knuth.

Dinosaurskoven bliver en fast del af safariparken og breder sig over et mere end 30.000 kvadratmeter stort skovområde. Her støder man både på livagtige og brølende dinosaurer som triceratops og tyrannosaurus rex, ægte fossiler, store skeletter og en nulevende dyreart, emuerne, der er tæt relateret til dinosaurerne.

OPLEV DINOSAURSKOVEN: KØB BILLET MED ONLINE RABAT HER

”Dinosaurskoven bliver en utrolig livagtig oplevelse. Det er det tætteste, man som menneske kommer på selv at være en del af dinosaurernes forsvundne verden,” siger Christoffer Knuth.

Læringen er vigtig

For at lave en så lærerig og videnskabelig korrekt dinosauroplevelse som overhovedet muligt, har Knuthenborg Safaripark hentet ekspertise fra den amerikanske palæontolog Chris DeLorey.

”At forbinde dinosaurer med nulevende dyr i en skov som denne er fantastisk. Her har man en naturlig skov, der også eksisterede i dinosaurernes tid. Mange af planterne blev faktisk også spist af dinosaurerne. Det ved vi, fordi vi har fundet dem i deres fossile lort,” siger Chris DeLorey. 

LÆS OGSÅ: Udlejer af sommerhuse på Lolland: Knuthenborg Safaripark blandt de bedste oplevelser

I over 25 år har palæontologen stået i spidsen for flere udgravninger i USA. Derfor er han også begejstret for, at gæsterne selv kommer til at prøve, hvordan det er at være på dinosaurudgravning.

”Det er vigtigt at grave fossiler op, for det er fossilerne, der giver os ledetrådene om dinosaurerne,” forklarer DeLorey.

Flere store investeringer i træk

Safariparken har de seneste år investeret i flere store familieoplevelser. Blandt andet har man installeret et kæmpe vand- og legeland samt Europas stejleste vandrutchebane.

”Vi vil gerne tilbyde den bedste totaloplevelse for familier i en dansk dyrepark,” siger Christoffer Knuth. ”Derfor er det også vigtigt, at vi fokuserer på vores gode kerneprodukt, som er vores spændende dyr under gode forhold, men at vi også ser på, hvordan vi kan videreudvikle vores oplevelse.”

Publikum ser ud til at tage godt imod de nye tiltag, da safariparkens besøgstal på få år er steget med over 20 procent. Stigningen i besøgstal gør også, at Knuthenborg Safaripark i 2017 slog sin egen besøgsrekord og opnåede det højeste antal besøgende siden finanskrisen.

Dinosaurskoven indvies på sæsonens åbningsdag store bededag den 27. april 2018. 

Scroll for at se mere