Mød den nye giraftyr på Savannen

Mød den nye giraftyr på Savannen

Den nye giraftyr fra Irland er faldet godt til i girafflokken. Girafkøerne har hjulpet ham med at falde til og med at blive helt tryg i de nye rammer.

Dyrepasserne er allerede meget begejstrede for Knuthenborg Safariparks nyeste medlem af girafflokken, en 3,5-årig han fra Dublin Zoo. Mandag oplevede han for første gang Savannen og de nye naboer i form af zebraer, strudse og antiloper.

Læs også: Giv dit barn en vild efterårsferie – oplev vores 3-dages safariskole

Selvom giraftyren har været udfordret af de nye rammer med meget åbne vidder, er han faldet hurtigt og trygt til. Du kan derfor møde ham på Savannen allerede i efterårsferien.

”Han er en rigtig god giraf, og han er meget nem at arbejde med,” fortæller chefzoolog Lisbeth Høgh.

Efter at have været i obligatorisk karantæne blev han introduceret til hunnerne. Her var han lidt nervøs, som giraffer ofte er ved nye oplevelser, da han skulle tage de første skridt ind i hunnernes del af stalden.

Her var han dels udfordret af alle de spændende hunner, dels af det nye underlag, han endnu ikke havde betrådt.

Kommer der snart kalve?

Det tog dog ikke længe, førend han fik overvundet frygten, og gik ind til girafkøerne. Her begyndte han hurtigt at undersøge hunnerne, hvilket naturligvis er en vigtig adfærd i forhold til parring.

Introduktionen mellem den nye giraftyr og alle girafkøerne er gået rigtig fint. Men man må dog stadig væbne sig med tålmodighed, hvis man håber på at se kalve på Savannen lige foreløbig.

Husk også: Børn kommer gratis ind i efterårsferien - køb billet med rabat til de voksne her

Giraftyren skal nemlig både vokse lidt endnu, inden han kan nå de høje hunner. Og så er giraffer drægtige i 14 måneder.

Særligt udvalgt

Det tog avlskoordinatoren i EEPs avlsprogram et halvt års søgen at finde den helt rigtige han til Knuthenborg Safariparks otte hunner. Da hannen, der er født i maj 2014, først var udvalgt, har man ventet et lille års tid på at modtage ham.

Hannen er ganske gratis for Knuthenborg Safaripark, da det er vigtigt for avlen, at penge ikke sætter en stopper for udvekslingen af dyrene. Safariparken betaler for at få ham leveret, og det er i dette tilfælde behov for en helt særlig leverance.

Da en giraf er en del højere end standardmålene på en trailer, har man gennem et firma fra Nederlandene lejet en specialbygget trailer til giraffer. Her kan taget hæves og sænkes efter behov. Det gør det blandt andet meget nemmere for giraffen at finde sig til rette i transporten, når den ikke fra starten skal sænke hovedet for at gå ind i traileren. Skal man passere en bro eller viadukt, kan taget kortvarigt sænkes for derefter at blive hævet igen.

Scroll for at se mere