Myten om Mokele Mbembe

Myten om Mokele Mbembe

Er det muligt at finde en nulevende dinosaur, når vi jo ved, dinosaurerne har været uddøde i mere end 66 millioner år? Det mener Christoffer Knuth, der har samlet en ekspedition for at rejse til Congo og finde den sagnomspundne og – eftersigende – nulevende dinosaur, Mokele Mbembe.

PREMIERE: ’Jagten på den sidste dinosaur’, DR 2, tirsdag d. 27. november klokken 21.30 (afsnit 1:4)

SE MED: Det var på en af sine ekspeditioner til Afrika, at Christoffer Knuth første gang hørte om dinosauren Mokele Mbembe, der mest af ligner det, vi i dag ville kende som en langhals. På trods af lokale øjenvidneberetninger og mundtlige overleveringer, findes der ikke konkrete beviser for, at den rent faktisk findes.

Christoffer Knuth beslutter sig derfor for at påvise dens eksistens. Men det bliver ikke helt nemt, for Mokele Mbembe skulle den ifølge de lokale stammefolk leve i en sø i en ekstremt utilgængelig del af junglen, hvor ingen hvide mennesker har været før.

ÅRETS JULEGAVE: KØB ÅRSKORT, BILLETTER OG FAMILIEKORT MED OP TIL 20 % RABAT

”Det er super spændende at lede efter noget, man ikke aner, hvad er,” siger Christoffer Knuth, der sidste år fandt et sjældent dinosaurfossil i USA. Han tilføjer: ”Det er den ultimative drengedrøm som opdagelsesrejsende at finde noget, der er så unikt, at biologibøgerne skal skrives om.”

Med håbet om at blive den første til at dokumentere Mokele Mbembes eksistens, samler Christoffer Knuth et lille hold bestående af en DNA-forsker, en dokumentarist og en fotograf. Ved hjælp af DNA-forskeren Mikkel Winthers meget avancerede udstyr vil de lede efter DNA-spor, der kan føre dem til dinosauren, så de fire ekspeditionsdeltagere i sidste ende kan stå ansigt til ansigt med Mokele Mbembe og dokumentere dens eksistens for første gang i verdenshistorien.

Fakta om Mokele Mbembe:

  • Der findes ingen beviser for Mokele Mbembes eksistens.
  • Mokele Mbembe skulle ligne en sauropod-dinosaur, være på størrelse med en elefant, have fire ben og en meget lang hals.
  • Mokele Mbembe lever ifølge stammefolk i og omkring søen Lac Tele i Congo.
Scroll for at se mere