Katta

Stærke hunner

I lemurskoven kendes kattaen på den lange sort-hvide hale, der brug­es som balancestang ved de impone­rende spring i og mellem træerne. Hos kattaerne bestemmer hunnerne – selv hunungerne rangerer over de voksne hanner. Kattaerne sætter sig ofte i solen med armene ud til siderne og varm­er hele kroppen. Når de holder hvil,  sker det i én stor bunke i et virvar af stribede haler, hoveder og ben.

Én stor familie 
Alle aber tilhører gruppen af dyr, kaldet primater. De deles op i aber og halvaber. De to grupper har mange fællestræk, men også nogle forskelligheder. Aber der lever i trætoppene har tit lange haler, så de lettere kan holde balancen. De aber der mest lever på  jorden har mindre eller slet ingen haler. Alle lemurer er halvaber, og de findes kun på Madagaskar.

Næste fodring

Dato:19. okt 2019
tidspunkt:12:30
Sted:Lemurskoven

Fakta

Vægt:
2,3-3,5
kg
Unger:
1-3
stk
Drægtighed:
140
dage
Alder:
25-30
år

Geografi

Hvor i verden?

Afrika

Hvor i Knuthenborg?

Lemurskoven

Scroll for at se mere