Rothschild Giraf

Verdens højeste dyr

Giraffen er drøvtygger, så den gylper føden op gennem den to meter lange hals til videre bearbejdning. Giraffens hjertevæg er otte cm. tyk, og for at kunne pumpe blodet op til hjernen er dens blodtryk tre gange så højt som menneskets.

Vigtige unger 
Girafferne er med i et EEP avlprogram og igennem tiderne har Knuthenborg leveret mange unger til samarbejdet. Når de unge giraffer bliver 2 år, er det tid til, at de skal "flytte hjemmefra". Når den tid er kommet findes det nye sted altid i samarbejde med EEP avlskoordinatoren og girafferne sendes til den modtagende zoologiske have eller dyrepark ganske gratis. Det er vigtigt for avlen, at penge ikke sætter en stopper for udvekslingen af dyrene. 

Bladspiser 
Giraffer er nysgerige og kommer gerne helt tæt på - men husk at kun dyrepasserne må fodre dyrene. Giraffer i naturen spiser hovedsagelig blade, bark og kviste og derfor får de også her i Knuthenborg Safaripark mange grene - også om vinteren. Hver dag lukkes girafferne på stald for natten, så vi kan give dem ro til at spise. Dyrepasserne har sørget for, at der er grene klar inde i stalden. Når du kører på Savannen kan du også se girafferne bruge deres 40 cm lange tunge til at tage blade, bark og kviste af fodergrenene. 

En giraf er ikke bare en giraf
Der findes forskellige typer af giraffer - såkaldte underarter.Giraffer kan se meget forskellige ud. Nogle er lyse, nogle har kantede pletter og andre har pletter der næsten snor sig ind i hinanden. Hvordan de ser ud afhænger af hvilken underart de tilhører. En ren giraf er en giraf af en bestem underart. Blandede giraffer  - eller "hybrider" - er giraffer hvis forfædre ikke har tilhørt samme underart. Vi vil helst have de rene underarter - dem som man også kan finde ude i naturen. I Knuthenborg Safaripark er girafferne af underarten Rothschild - også kaldet Baringogiraffer. Det er den største og kraftigeste af underarterne og ofte er de mørke i farverne, især omkring skulderpartiet.

Fakta

Vægt:
1500
kg
Unger:
1
stk
Vægt ved fødsel:
60
kg
Drægtighed:
420
dage
Alder:
35
år

Geografi

Hvor i verden?

Afrika

Hvor i Knuthenborg?

Savannen

Scroll for at se mere