Struds

Savannens øje

Den afrikanske struds er savannens øje, og dens vagtsomhed drager andre savannedyr stor nytte af. Mens fugle som ­oftest har fire tæer, har strudsen, der er verdens største fugl, kun to. De lange, kraftfulde ben kan bære den afsted med op til 70 km/t. Når hannen synker ned i benene, svinger skiftevis med vingerne og laver spiralbevægelser med den lange hals, er det for at samle et harem.

Fakta

Vægt:
90-130
kg
Unger:
6-8
stk
Drægtighed:
40
dage
Alder:
25
år

Geografi

Hvor i verden?

Afrika

Hvor i Knuthenborg?

Savannen

Scroll for at se mere