Gylden Løvetamarin

Ekstremt truet

Dette smukke dyr hører til blandt de mest truede aber i verden. Der er kun 3-400 tilbage. De bor i små områder med kystregnskov. De lever typisk i over 30 meters højde og er meget følsomme overfor ændringer af deres miljø.

Fakta

Unger:
1-2
stk
Drægtighed:
150
dage
Alder:
15
år
Navn på latin:
Leontopithecus rosalia

Truet?

Ikke truetUddød
12

Rydning af skovområder er er den primære trussel. De resterende levesteder er typisk små isolerede områder. Den nødvendige udveksling af gener mellem dyr fra de forskellige områder forhindres derved.

Geografi

Hvor i verden?

Sydamerika

Hvor i Knuthenborg?

Abeskoven

Scroll for at se mere