Ny giraftyr til Knuthenborg Safaripark

Ny giraftyr til Knuthenborg Safaripark

Nu skal girafhunnerne ikke vente meget længere på mandligt selskab på Savannen. En ny giraftyr kommer nemlig til Knuthenborg Safaripark i weekenden.

En helt særlig leverance er på vej fra Dublin Zoo i Irland. Den specialbyggede trailer med en længeventet 3,5-årig giraftyr ombord ankommer lørdag formiddag til safariparken på Lolland.

Det tog avlskoordinatoren i EEPs avlsprogram et halvt års søgen at finde den helt rigtige han til Knuthenborg Safariparks otte hunner. Da hannen, der er født i maj 2014, først var udvalgt, har man ventet et lille års tid på at modtage ham.

”Vi glæder os rigtig meget og er sikre på, at hunnerne gør det samme,” siger chefzoolog Lisbeth Høgh.

Hannen er ganske gratis for Knuthenborg Safaripark, da det er vigtigt for avlen, at penge ikke sætter en stopper for udvekslingen af dyrene. Safariparken betaler for at få ham leveret, og det er i dette tilfælde behov for en helt særlig leverance.

Læs også: 30 % rabat på vild familieoplevelse i efterårsferien - kom HELT tæt på dyrene

Da en giraf er en del højere end standardmålene på en trailer, har man gennem et firma fra Nederlandene lejet en specialbygget trailer til giraffer. Her kan taget hæves og sænkes efter behov. Det gør det blandt andet meget nemmere for giraffen at finde sig til rette i transporten, når den ikke fra starten skal sænke hovedet for at gå ind i traileren. Skal man passere en bro eller viadukt, kan taget kortvarigt sænkes for derefter at blive hævet igen.

Læs også: Giv dit barn en vild efterårsferie – oplev vores 3-dages safariskole

I første omgang kommer hannen i karantæne i 30 dage, og derefter vil Knuthenborg Safariparks dyreafdeling gå i gang med at træne ham og med at introducere ham til hunnerne. Man vil derfor kunne møde ham i stalden allerede i efterårsferien, hvilket både safariskolen og staldgæsterne vil få glæde af.

Dyrepasserne vurderer, hvornår han er klar til at komme på safariparkens store savanne, når først girafflokken er samlet.  

Scroll for at se mere