Ukendt H.C Andersen manuskript fundet

Ukendt H.C Andersen manuskript fundet

 

Danmarks førende H.C Andersen ekspert Johs. Nørregaard Frandsen fra H.C Andersen centret på Syddansk universitet var onsdag på besøg i Knuthenborg Safaripark på Lolland for at gennemgå manuskriptet, og han kunne efter en gennemgang bekræfte, at det er et ægte og originalt manuskript.

”Det er H.C Andersen, der har skrevet manuskriptet. Det er helt fantastisk, at det er blevet fundet efter så mange år,” siger professor Johs. Nørregaard Frandsen fra H.C Andersen centret.

Manuskriptet er på 12 sider og er i fin stand omstændighederne og alderen taget i betragtning.

Det var Knuthenborgs nuværende ejer Christoffer Knuth, der for nyligt fandt manuskriptet i en kasse i et opmagasinerings rum i en staldbygning, der ligger ved siden af Slottet i Knuthenborg Safaripark. Det skete i forbindelse med forberedelser til den store auktion og loppemarked, der blev holdt på Knuthenborg i midten af april.

SE VIDEO

Manuskriptet er efter sigende en gave fra H.C Andersen til min  Eggert Christoffer Knuth. H.C Andersen og Eggert Christopher Knuth levede på samme tid, og Eggert Christopher grundlagde Knuthenborg som vi kender parken i dag.

Christoffer Knuth glæder sig over det sjældne og meget unikke fund, der er gjort.

I den forbindelse planlægger Knuthenborg i samarbejde med Museum Lolland-Falster at lave en særudstilling af manuskriptet så snart det er muligt. Udstillingen bliver i Knuthenborg Safaripark, og den vil naturligvis udstille det nyfundne manuskript samt en lang række andre spændende H.C Andersen effekter.

SE VIDEO 

Scroll for at se mere