Se vildsvin og bisoner i skoven

Se vildsvin og bisoner i skoven

Tre bisoner og 10 vildsvin er flyttet ind i den offentlige skov Merritskov, der grænser lige op til Knuthenborg Safaripark.

Nu kan man både se vilde dyr inden og uden for Knuthenborg Safaripark. Et skovgræsningsprojekt i et 200,7 ha stort område støttet af Miljøstyrelsen, har Knuthenborg nemlig udsat både europæiske bisoner og vildsvin. 

Den første bison, en tyr fra Almindingen på Bornholm, flyttede ind i skoven i starten af september. Siden er to bisonkøer fra Midttyskland kommet til, og endeligt kom tre keilere og syv vildsvinesøer sidst på måneden.

Se video på Facebook: Derfor er bisonerne gode for Merritskov

Dyrene skal danne grundlaget for nye flokke i naturen i Merritskov. Deres opgave er at påvirke naturen i skoven, og man kan altså se dyrene som en ny form for medarbejdere.

Miljøstyrelsen ser projektet som positivt. 

"Der er et ønske om at få en rigere og mere varieret skov i Danmark. Det gør man med forskellige virkemidler og et af dem er skovgræsning. Det handler om at skabe en mere lysåben og varieret skov, der skaber flere levesteder til de dyr, der er i skoven," fortæller Søren Oldenburg, kontorchef i Miljøstyrelsen.

I Knuthenborg glæder man sig også til at se dyrenes indvirkning på skoven. 

"Vildsvinene gør det største arbejde. De skal rode i skovbunden og trykke agern og bog ned i jorden, så de spirrer og der kommer større aktivitet," fortæller Christoffer Knuth. 

Se video på Facebook: Sådan gik det for sig, da vildsvinene flyttede ind

"En dansk skov er både beregnet til urokser og vildsvin, så det er rigtig positivt med disse dyr. I sidste ende kommer der også flere insekter på grund af vildsvinenes arbejde, hvilket er godt for flagermusene," uddyber Knuth.

Det er naturligvis stadig helt gratis at gå en tur gennem skoven. Skoven kan tilgås via færiste, som dyrene ikke kan passere. 

Dyrene er ikke farlige, men de er vilde. Vi anbefaler derfor, at man ikke kommer mellem en ko og dens kalv eller mellem en so og dens grisling. 

Man bør også holde sig på stierne og på afstand af dyrene.

Scroll for at se mere