Staten har købt fire elefanter

Staten har købt fire elefanter

Staten har nu købt Danmarks fire cirkuselefanter fri fra livet i cirkus. Miljø- og Fødevareministeriet har indået en aftale med de involverede cirkusser om at overtage de fire elefanter for i alt 11 millioner kroner.

Det betyder, at staten nu skal finde et nyt hjem, hvor dyrene kan få et værdigt otium. Interesserede zoologiske institutioner får derfor snart mulighed for at ansøge om at overtage elefanterne. Valget af elefanternes kommende hjem bliver truffet ud fra, hvem der kan give dyrene det bedste otium med bedst mulig dyrevelfærd. 

For mere end et år siden besluttede vi i Knuthenborg Safaripark os for at tilbyde elefanterne et otium. Siden da har vi sammen med Dyrenes Bewskyttelse arbejdet på at projektere det bedst mulige elefantanlæg. 

- Vi har et stort ønske om at overtage dem og har en masse uudnyttet plads. På især elefanternes vegne er vi ekstremt glade for, at der endelig kommer en politisk afklaring, siger chefzoolog i Knuthenborg Rasmus Nielsen.

Hvis elefanterne får bopæl i Knuthenborg, vil vi sikre os, at de på bedst mulige måde kan vænne sig til de nye omgivelser.

Vi venter derfor en ledende ekspert, som skal hjælpe med vejledning og rådgivning, da Knuthenborg ikke i forvejen har elefanter i parken.

- I denne uge får jeg fløjet en mand fra USA til Danmark. Han er en af verdens ledende eksperter i at flytte elefanter fra fri kontakt til beskyttet kontakt, så personalet ikke kommer til at dele samme miljø som elefanterne, som de ellers gjorde før. Vi skal besøge de fire elefanter i næste uge og være en hel dag i parken. Vi skal drøfte, hvordan han kan hjælpe os, hvis vi bliver udtaget til at overtage elefanterne. Så kan elefanterne flyttes på en måde, der sikrer, at de bliver bedst muligt tilpasset til det nye liv hos os, siger Rasmus Nielsen.

Ud af 440 hektar safaripark kan de fire elefanter boltre sig på et areal på 150.000 kvadratmeter, hvis vi får dem ned til os.

Vi er meget spændte på, hvad resultatet af vores ansøgning bliver, og holder jer opdateret, så snart vi ved mere. 

Vi vil til sidst sige mange tak for den store opbakning, vi har fået fra den danske befolkning. Vi sætter stor pris på den tillid, I viser os, og den store tiltro til at vi kan give elefanterne det hjem, de fortjener. Derudover skal der lyde et stort tak til den store indsats, som Dyrenes Beskyttelse har gjort i denne sag. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse om at lave det allerbedste elefantanlæg.

Scroll for at se mere