Vild vækst i Knuthenborg Safaripark

Vild vækst i Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark på Lolland har man både næsehorn og giraffer. Og efter at en hel flok dinosaurer gjorde deres indtog i foråret, er publikum strømmet til. Det har skabt et rekordår for safariparken med en vækst i besøgstallet på 26 procent. Bemærkelsesværdigt, mener ekspert.

Da Knuthenborg Safaripark sidste år offentliggjorde, at den lollandske attraktions største investering nogensinde var på vej, havde man ikke forudset, hvor mange danskere og udenlandske turister, der skulle trille forbi og se de mere end 20 dinosaurer i den 30.000 kvadratmeter store Dinosaurskov.

”Det har været et fantastisk år, for gæsterne har været virkelig glade for at se dinosaurerne i det, der ville have været deres naturlige omgivelser, hvis man havde skruet tiden 66 millioner år tilbage. Den oplevelse tror vi, de er gået hjem og har anbefalet videre,” mener safariparkens ejer og direktør Christoffer Knuth.

Christoffer Knuth havde krydset fingre for en moderat vækst i besøgstallet på 7 procent. Men det skulle vise sig, at sæsonen gik over al forventning med over 325.000 gæster. For safariparken betyder det en vækst på 26 procent fra de 258.000 gæster året før. Og det tal stikker især ud i et år, hvor zoologiske haver og forlystelsesparker har været meget udfordret af den særligt varme sommer, forklarer forlystelsesekspert.

”Det er en bemærkelsesværdig vækst, fordi vi har haft en sommer i Danmark og Europa, hvor attraktioner har haft store udfordringer på grund af varmen. Gæsterne har i højere grad valgt stranden fremfor en forlystelsesattraktion eller en zoo. Set i lyset af det, er det sindssygt flot, at Knuthenborg Safaripark har præsteret, som de har,” siger forlystelsesekspert Lars Nielsen fra AttractionBiz.

Ifølge Christoffer Knuth selv skyldes væksten, at Dinosaurskoven har overrasket publikum positivt i både størrelse og kvalitet, ligesom man også har investeret i markedsføringen af safariparken.

”Vi er på alle måder overvældede over den kæmpe interesse, Dinosaurskoven har skabt. Man kan ikke blive andet end ydmyg og være taknemmelig over, at så mange mennesker har haft lyst til at komme på besøg hos os,” siger safariparkdirektøren.

Flere investeringer på vej

Selvom denne sæson er gået over al forventning, kommer man ikke til at hvile på laurbærrene. Der er nemlig flere investeringer på vej til 2019, hvor safariparken har 50 års jubilæum. Christoffer Knuth håber, at gæsterne også vil tage godt imod næste års nyheder.

”Vi har allerede meldt ud, at vi har nogen ekstremt lækre overnatningstelte ud mod Savannen på vej. Men ud over det, så har vi flere ting i støbeskeen. En af nyhederne er faktisk Europas største af sin slags,” siger han.

Christoffer Knuth ønsker dog ikke at præcisere, hvad den meget store ting er, men han lover, at nysgerrige sjæle inden længe vil få mere at vide.

Siden 2012 har Knuthenborg Safaripark investeret kraftigt i Safariparken og i legeområdet Limpopoland, hvor der bl.a. er bygget Danmarks største vandrutsjebane ”Congo Splash”, familierutsjebanen ”Kampala Express”, klatrebjerget ”Kilimanjaro”, samt en stor vandlegeplads.

FAKTA:

  • Besøgstallet er steget med 26 % i 2018
  • Siden 2011 er besøgstallet steget fra 202.000 til 325.000
  • Dinosaurskoven er safariparkens hidtil største investering
  • Knuthenborg Safaripark blev stiftet i 1969 og har næste år 50 års jubilæum
  • Knuthenborg Gods består, udover af en safaripark, også af skov- og landbrug, industrihavn, samt udlejningsejendomme.
Scroll for at se mere