Christoffer Knuth

Knuthenborgs ejer

Knuthenborgs ejer og daglige leder er Hofjægermester, Adam Christoffer lensgreve Knuth, der er født den 1. oktober 1973. 

Christoffer er 13. generation på Knuthenborg og søn af Adam Wilhelm lensgreve Knuth og Eva Helle lensgrevinde Knuth (forfatteren Helle Stangerup). De anlagde sammen Knuthenborg Safaripark i 1969. 

Christoffer Knuth er bror til Johan Henrik Marcus greve Knuth, der er medlem af Folketinget for partiet Venstre. 

Efter studentereksamen fra Maribo Gymnasium fortsatte Christoffer Knuth i den Kongelige Livgarde, hvor han sluttede som kaptajn af reserven. 

Militæret blev afløst af juridiske studier og arbejde i Danmark og udlandet, herunder blandt andet i Japan, Tyskland og Østrig. 

Christoffer Knuth er juridisk kandidat fra Københavns Universitet, ligesom han er Master of Laws fra Canterbury Universitet og Magister Juris fra Oxford Universitet. Efter studierne arbejdede Christoffer som advokatfuldmægtig og advokat hos Lund Elmer Sandager og Bech-Bruun (Sand & Partnere). Han fik møderet for landsret, ligesom han underviste som manuduktør på Københavns Universitet. 

I 2008 overtog han den daglige ledelse af Knuthenborg Gods, Knuthenborg Safaripark etc. Som supplement til det juridiske embedsuddannelse læste Christoffer en Executive Master of Business Administration på Copenhagen Business School.

Under Christoffer Knuths lederskab har Knuthenborg Safaripark gennemgået en større forandringsproces. Der er således bl.a. etableret en forlystelsespark – Limpopoland – i Safariparken.

Christoffer Knuth er aktiv i flere bestyrelser, herunder som bestyrelsesformand i Rådet for Zoologiske Anlæg og bl.a. medlem af bestyrelserne i Nordea-fonden, Nordea Bank-fonden og Foreningen af Zoologiske Haver og Akvarier

Christoffer Knuth blev gift med Stephanie Annette lensgrevinde Knuth i 2010. Sammen har de børnene Elin, Frederik og Johan.

Christoffer Knuth bruger primært sin fritid på løb og jagt.

Scroll for at se mere